Novosti i obavijesti

Projekt DOBRO na 5. hrvatskom simpoziju o ranoj intervenciji u djetinjstvu

April 8, 2019

Peti hrvatski simpozij o ranoj intervenciji u djetinjstvu održan je 04.-06. travnja 2019. u Splitu. Tema simpozija bila je usmjerena na razmjenu znanstvenih informacija i kritičko promišljanje ranog otkrivanja i djelovanja kod djece s poremećajem iz spektra autizma, ali i na prikaze dobre prakse i politika koje omogućuju oživotvorenje rane intervencije u djetinjstvu za ovu skupinu djece i njihovih obitelji.

Na simpoziju je sudjelovao i tim projekta DOBRO koji je održao poster prezentaciju o ciljevima, aktivnostima i do sada ostvarenim rezultatima projekta DOBRO. Simpozij je, zbog velike posjećenosti od strane stručnjaka različitih profesija iz područja rane intervencije u djetinjstvu, bio odlična prilika za predstavljanje samog projekta i informiranje stručnjaka o tražilici raniKLIK kroz izravnu face-to-face interakciju te podjelom promotivnih materijala.

Također, sudjelovanjem na predavanjima i radionicama u ulozi slušača, imali smo priliku, kroz izlaganja i rasprave, saznati informacije o znanstveno utemeljenim i etički promišljenim odgovorima na izazove rane intervencije za djecu s rizikom ili poremećajem iz spektra autizma.