Novosti i obavijesti

Zagreb: radionica o društveno korisnom učenju

May 10, 2018

Radionica je održana 10. svibnja 2018. u prostorima Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu pod vodstvom dr.sc. Nives Mikelić Preradović. Na radionici su sudjelovali nastavnici Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta te predstavnici organizacija civilnog društva (članovi i zaposlenici) s područja Grada Zagreba koje se bave ranom intervencijom u djetinjstvu te brigom za djecu rane dobi.

Tijekom radionice obrađene su teme osnovne terminologije, koncepta i teorijske pozadine DKU-a u visokoškolskom obrazovanju, nacionalni i međunarodni primjeri DKU-a, institucionalizacija DKU-a u visokoškolskoj nastavi na preddiplomskoj/diplomskoj/postdiplomskoj razini, očekivanja i odgovornosti nastavnika, studenata i organizacija civilnog društva, pet ključnih faza uspješnog DKU-a, planiranje, razvoj i evaluacija DKU projekata: mogući pristupi, elementi evaluacije studenata i alat za ocjenu DKU-a, uloga organizacija civilnog društva u provedbi projekata, administrativna i institucionalna pitanja vezana za razvoj projekta.

Sudionici radionice su tijekom rasprave izrazili visoko zadovoljstvo sadržajem radionice te zainteresiranost za sam koncept društveno korisnog učenja.